Lite bakgrund

En berättelse om bakgrunden till hästverksamheten!

Helena:

1974 började jag min ridbana hos Bränna-Karin, där jag också var barn- och ungdomsridärare under några år, samt red och tävlade lokalt/regionalt. 

Foto nedan tillhör Åsa Roosqvist och är taget kring 1981, Bränna-Karin till höger och jag går i vattnet :)

1990 när jag  flyttade jag till Uppsala och Läkarlinjen, köpte jag min första egna häst 1991, Mr Statesman, Tävlade i hoppning på 3 student-SM (med ett silver och en 5:e placering i som bästa resultat), och på 3 internationella tävlingar (Frankrike, Tyskland, Irland). 4:e plats som lag på Irland. Internationellt får man nöjet att tävla både i dressyr och hoppning.

Jag läste utbildningen "Avel och Utfodring av Häst" på Ultuna under 5 veckor, en fantastiskt rolig kurs (roligastekursen jag gått), som jag visste att jag skulle få nytta av, någon gång! Efter en avslutande termin vid Oxfords universitet var mina läkarstudier färdiga och jag flyttade hem till Boden 1996 för läkarjobb.


1994 köpte jag 2-åriga Fabian e. National Zenith xx - Curacao xx. Han fick strålande poäng i Talangjakten som 3-åring (dåtidens 3-årstest)  och blev Klass 1 både i hoppning och dressyr på Strömsholm, reds av Sigrid Bergåkra. När jag var gravid reds Fabian några månader av Agnetha Lindelöw i Skåne. Fabian lever än idag och bor i Piteå :)

1999 köpte jag fölet Landcruiser (e. Landlord - Irco Mena - Prince Fair xx), en av underbara Månstrimmas (ELIT) fantastiska avkommor som presterat så väl nationellt som vid unghäst-VM och exp USA, Vid 5 års ålder fick han dessvärre en akut nackskada.

2010 köpte jag fölet Brooklyn BC (e. Balougraph - Cap Calando) från Stall BC i Skåne, som föl. En helt fantastisk individ: 8-8 på 3-årstestet, 8-8 på uppsuttna delen, gick till semifinal som 4-åring i Breeders, hoppade Falsterbo som 5-åring samt Breeders på Flyinge samma höst, och såldes en månad senare till Lotta Hyttinen i Finland.


2012 köpte vi ett stall för att kunna ha möjlighet att ha egna avelsston för hopphästuppfödning, och det blev starten på Stjärnholm Equestrian AB,

April 2012 köpte jag skimmelstoet West Somerset (f. -05, e. Cardento - Irco Marco) som betäcktes med Casall-sonen Cabachon. Fölet Confidence SH blev vårt välkomna första föl, en mörk skönhet som blir skimmel som sin mamma. Confidence såldes till hoppryttaren Sara Nilsson i Skåne, och det är vi jätteglada för!

I december 2012 köpte jag mörkbruna stoet Polly (f. -07 e. Irco Mena - Magritte).

I april 2013 köpte jag fuxfärgade stoet Qui-Qui Line (f. -06) , som har en fantastisk stam: e. Quidam de Revel - Quito de Baussy.

I maj 2014 köpe jag Lacombe f. -97, helsystern till min förra häst Landcruiser! Hon har gått som avelssto och fött många fina föl, 2015 fick hon sitt sista föl, Champagne SH, och i december 2015 fick tyvärr fina Lacombe gå till de sälla jaktmarkerna.

I september 2015 köpte jag Part Two (f.-00) e. Cortus-Ralmé Z, ett sto som tävlat framgångsrikt upp till int 1,40 och hon är storasyster till välkända Nice Stephanie.

I mars 2016 köpte jag Diva f.-00 (Cardento - Lenski), och äntligen har jag två fina Cardento-ston i avell!!

Vi har haft glädjen att sälja våra föl till allt från Skåne till Luleå, och vi följer med intresse våra uppfödningar!

Kvalitetsavel för framtidens hopphästar

West Somerset (F.1)

Cardento - Irco Marco

Polly

Irco Mena - Magritte

Qui-Qui Line

Quidam de Revel - Quito de Baussy

Confidence SH (F.1)

Cabachon - Cardento - Irco Marco

Copyright  ©  Helena Stjärnholm - All Rights Reserved